Mondelez Hangi Ülkeye ait

Mondelez Hangi Ülkeye ait

Mondelez, 2012 yılında kurulmuş olan Mondelez International Inc. bünyesinde üretilen şekerleme, yiyecekler ve içecekler markasıdır.

Mondelez International Inc., Amerika merkezli bir kuruluştur. 80’den fazla ülkede faaliyet göstermektedir ve ürünlerini 150’den fazla ülkeye pazarlamaktadır.

Hissedarları:
– Vanguard Group Inc. (yüzde 9,09)
– Blackrock Inc. (yüzde 7,38)
– Nelson Peltz (yüzde 5,71)
– State Street Corp. (yüzde 4,38)
– Fmr LLC (yüzde 2,29)
– Jpmorgan Chase Co. (yüzde 2,27)
– Price T Rowe Associates Inc. (yüzde 2,26)
– Geode**Mondelez International Inc.** (MI) dünya genelinde çok sayıda markaya sahip bir şirkettir. Şirketin sahibi olduğu markalar arasında “5 Star”, “Oreo”, “Cadbury Dairy Milk”, “Chips Ahoy!” gibi dünya çapında tanınmış atıştırmalık ve çikolata markaları bulunmaktadır. Mondelez International Inc.’in yatırımcıları arasında **Capital Management LLC**, **Bank Of America Corp**, **Morgan Stanley** gibi büyük kuruluşlar bulunmaktadır. Şirketin üretimini hangi ülke veya ülkelerin yaptığı konusunda net bir bilgi bulunmamaktadır.**Mondelēz International: Dünya Çikolata ve Atıştırmalık Devi**

Dünya genelinde bilinen birçok ünlü markanın sahibi olan **Mondelēz International**, gıda endüstrisinde önemli bir yere sahip. **Lacta**, **Marabou**, **Milka**, **Toblerone** gibi çikolataların yanı sıra **Oreo**, **Ritz**, **Tuc**, **Tate’s Bake Shop** gibi atıştırmalıklar da bu dev şirketin ürünleri arasında yer alıyor. **Mondelēz International**, birçok ülkenin damak zevkine uygun ürünler üretiyor ve tüketicilerin beğenisini kazanmaya devam ediyor.

Please complete the required fields.
Hata Bildir


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir